Nosztalgikus betekintés a klasszikus Hollywood világába!

Dominik & Hollywood

Dominik & Hollywood

Magnum - Tudom, mire gondolnak…

2020. augusztus 17. - Kalash Dominik

Thomas Magnum magánnyomozói kalandjait nézők milliói kísérték figyelemmel nyolc évadon keresztül. 32 év telt el a sorozat záró epizódja óta, de a Magnum még 2020-ban is ugyanolyan zseniális, mint amikor 1980-ban először jelent meg televíziók képernyőin.

kepernyofoto_2020-08-13_9_23_59.png

Pálmafák, tarka színekben pompázó ingek, luxus-birtok, piros Ferrari, csinos lányok, hűséges barátok és sok-sok kaland. Ebben a miliőben tengeti napjait Thomas Magnum (Tom Selleck), aki egy milliomos regényíró jóvoltából ingyen élvezheti egy hawaii-i birtok kényelmét (beleértve egy Ferrarit is), és magánnyomozóként akkor dolgozik, amikor csak kedve tartja. Magnum emelett a vizisportok nagy művelője, baseball rajongó, gyönyörű nők veszik körül, és van egy hűtőszekrénye is, amiből látszólag sosem fogy ki a sör. Talán nincs is ennél írigylésre méltóbb életmód egy férfi számára… Mindez viszont csupán a felszínt kapargatja. A Magnum a ’80-as évek egyik legerősebb sorozata volt, és nyolc éves futása alatt olyan jellemfejlődést mutatott be, amely a legtöbb mai sorozatot is megszégyeníti. Na de ne szaladjunk ennyire előre…

kepernyofoto_2020-08-13_9_26_04.png

A sorozat Magnum, P.I. (private investigator) néven mutatkozott be legelőször az amerikai CBS tévécsatornán 1980. december 11-én. A sorozat eredeti koncepciója szerint Thomas Magnum karaktere egy James Bond-ra hasonlító nőcsábász lett volna, aki ex-tengerészeti hírszerzőként magánnyomozói pályára lépett, amely során különböző kalandokba keveredik és szebbnél szebb hölgyekkel akad dolga. Egy magánnyomozós sorozatnak pedig nem lehet ám akármilyen környezetet adni, ezért a producerek úgy gondolták, hogy a napsütötte Kalifornia kiváló hangulatot szolgáltat majd a kalandok mellé. Történt azonban, hogy a szintén Universal-tulajdonú Hawaii Five-O zsarusorozat véget ért, így hát kérdésessé vált a stúdió számára, hogy mi legyen a Hawaii-on berendezett stáb és különböző forgatási díszletek sorsa. Az akkor még csak koncepció szinten létező Magnum pont kapóra jött, amelynek kaliforniai helyszínét egy tollvonással Hawaii-ra cserélték a készítők.

kepernyofoto_2020-08-13_9_36_57.png

Szmoking helyett Hawaii-ing. Tom Selleck a saját képére akarta formálni Magnum karakterét.

Magnum szerepére az akkor már különböző reklámfilmekből és kisebb epizódszerepekből is ismert Tom Selleck-et választották a producerek, akinek egyszerre volt felkínálva Indiana Jones és Magnum szerepe is. Selleck végül a Magnum mellett döntött, és elég sajátos elképzelései voltak a szereppel kapcsolatban… Selleck azt javasolta a sorozat producereinek, hogy mellőzzék a Bond-irányvonalat, és tegyék Magnumot olyan emberre, akivel bármelyik hétköznapi férfi is azonosulni tudna. Kockázatos húzás volt ez egy akkoriban még kevésbé ismert színésztől, de a producerek végül belementek, a sorozat pedig hivatalosan is zöldlámpát kapott.

kepernyofoto_2020-08-13_9_40_23.png

A sorozat középpontjában a címszereplő Thomas Magnum áll, akinek három barátja segíti nyomozásait.

 

Thomas Sullivan Magnum (Tom Selleck)

Karizmatikus, szerethető és laza természetű magánnyomozó. Mielőtt magánnyomozónak szegődött volna, Magnum a haditengerészetnél szolgált és harcolt a vietnámi háborúban, ahol három hónapot töltött hadifogságban. A szolgálati időszaka alatt mutatott hősiességét és elhivatottságát több kitűntetéssel is honorálták, azonban 1979-ben a haditengerészetből való kiábrándultságára és kiégettségére hivatkozva leszerelt. Elmondása szerint egy nap 33 évesen ébredt és rájött, hogy sosem volt 23.

kepernyofoto_2020-08-13_9_44_40.png

Magnum, egyik vietnámi bevetése során.

Magnum nagyon könnyen megkedvelhető karakter. Bátor és hősies, de nem a sztereotípikusan tökéletes és sebezhetetlen macsó módon, hanem van benne egy kis bohókás jópofaság. Tom Selleck kifejezetten olyan emberként akarta megformálni Magnumot, akiben megvannak egy hétköznapi férfi jellemvonásai, éppen ezért könnyű vele azonosulni. A sorozat során Magnum sokszor hibázik, rendszeresen le van égve, néha délig alszik, sört iszik és pizzát eszik. Igazi laza figura, aki sok tekintetben olyan, mint egy felnőtt bőrbe bújt tinédzser. A munkamorálja sincs mindig a helyzet magaslatán.

kepernyofoto_2020-08-13_9_47_42.png

A második fiatalkor: harcmező után óceánpart és napsütés.

Magnum ugyanakkor érzelmileg labilis és sebezhető. Mélyen hordozza magában a háború szörnyű emlékeit, ezért a néha gyermetegnek tűnő viselkedése valójában egy menekülés a fájó emlékek elöl. Mivel a fiatalkora jelentős részét a vietnámi harcmezőkön, később pedig a haditengerészet szigorában töltötte, a sorozat évei alatt Magnum voltaképpen bepótolja az elveszített húszas éveit. 

kepernyofoto_2020-08-13_9_52_55.png

A negyedik fal megtörése: Magnum rendszeresen megszólítja a nézőt.

Magas, jóvágású férfi létének ellenére nem minden epizódban “lesz övé a lány”, ami ugyancsak a realitást tükrözi. A sorozat további különlegessége, hogy Magnum rendszeresen megtöri a negyedik falat. Az átvezető jelenetek alatti belső monológjaiban közvetlenül megszólít minket, a nézőket. Ezáltal nem külső szemlélőkként követhetjük nyomon az egyes epizódok cselekményét, hanem Magnum belső gondolatvilágába is betekintést nyerünk azzal, hogy beszél hozzánk és bevon minket. A belső monológok mellett Magnum rendszeresen néz bele közvetlenül a kamerába is, amely csak még tovább erősíti a vele való “kapcsolatunkat”.

kepernyofoto_2020-08-13_9_55_54.png

A kulisszák mögött.

Az első évad forgatása pár hónap csúszással kezdődött meg a tervezetthez képest, ezért Tom Selleck-nek, aki addigra már Hawaii-ra költözött, ki kellett töltenie valamivel az idejét. Hogy a forgatás kezdetéig fenntarthassa magát, Selleck építkezéseken vállalt el különböző kisegítői munkákat, a fennmaradó ideje nagy részét pedig Hawaii kék óceánjának strandjain töltötte, ahol rendszeresen kajakozott és röplabdázott. Amikor a strandon és fizikai munkákkal töltött hónapok után Selleck megjelent a forgatáson bozontos hajjal, vastagabb bajusszal és napbarnított bőrrel, a sorozat készítői számára itt öltött teljes képet a laza, kicsit slampos, szabad idejét strandolással töltő magánnyomozó, akit ma már csak Magnumként ismerünk.

Jonathan Quayle Higgins (John Hillerman)

Brit származású arisztokrata és második világháborús veterán, aki a Robin-birtok (Robin Masters, a dúsgazdag regényíró hawaii-i rezidenciája) főgondnoka, és két magasan képzett doberman, Zeusz és Apolló társaságában ügyel arra, hogy a birtokon minden kifogástalan legyen. Higgins egy igazi angol úr, a létező összes értelemben. Beszéde választékos, műveltsége lenyűgöző, hobbik tekintetében pedig valamelyest excentrikus. A második világháborúban eltöltött évei alatt a világ számos országában szolgált katonaként, később pedig a brit titkosszolgálatnál volt kommandós.

kepernyofoto_2020-08-13_9_57_44.png

Higgins, Zeusz és Apolló társaságában.

Magnummal való kapcsolata egyszerre komikus és megindító. Higgins brit sznobizmusa és kifinomultsága kiváló kontrasztot teremt magnum sörözős, hawaii-inges karakterével. A sorozat során folyamatosan élcelődnek és afféle furcsapáros módon vitáznak egymással, amely az epizódok egyik legfőbb humorforrása. A komolyabb hangvételű történetszálak miatt viszont az egyik legkülönlegesebb barátság és tisztelet alakul ki közöttük, amit valaha tévéképernyőre vittek.

kepernyofoto_2020-08-13_10_08_27.png

Higgins különleges hobbikkal múlatja az idejét...

A sorozta nyolc éve alatt számos Higgins-centrikus epizódot láthatunk, amelyek mindegyike új réteget ad a karakternek. Tekintve, hogy Magnum már kisgyerekként elveszítette az édesapját a koreai háborúban, Higgins bizonyos értelemben egyfajta apaszerepet tölt be Magnum életében, még ha ezt nem is mondják ki soha. Magnum és Higgins között jelen van egy a korukból adódó generációs különbség, és mindketten megélték a háború borzalmait, csupán eltérő kulturális perspektívákból, más időkben. A komolyabb hangvételű epizódokban Magnum gyakran kér tanácsot Higginstől különböző morális és etikai kérdésekben, ezáltal egy olyan kapcsolat fejlődésének lehetünk tanúi, amely minden élcelődés ellenére egy szoros barátságon alapszik, de sok tekintetben fellelhető benne egy apa-fiú viszony is.

vlcsnap-2020-08-13-10h23m17s384_1.png

Két kultúra találkozása...

Higgins rendszeresen nyújt segítséget Magnumnak a különböző nyomozói kalandok során, valamint a sorozat utolsó évadjaiban több utalás is van arra, hogy Higgins és Robin Masters valójában egy és ugyanaz a személy. Ennek valóságalapja sosem került teljesen tisztázásra, ezért a mai napig ez az egyik legforróbb téma a sorozat rajongóinak körében.

Külön érdekesség, hogy John Hillerman valójában texasi származású volt, de olyan hitelességgel tudta produkálni a brit akcentust, hogy még a társasági összejöveteleken is azzal szórakoztatta barátait.

Theodore "TC" Calvin (Roger E. Mosley)

Vállalkozói szellemű, jó kedélyű helikopterpilóta. Magnum és TC barátsága a hatvanas évekig és Vietnámig nyúlik vissza, ahol TC a hadsereg egyik helikopterpilótája volt és Magnummal együtt három hónapot töltött hadifogságban. A háborút követően TC úgyszintén Hawaii-ra költözött, és a hadseregben elsajátított pilótai profizmusát felhasználva “Island Hoppers” néven elindította turisztikai vállalkozását, amely a Hawaii-ra látogatóknak kínál helikopteres túrákat a különböző szigetek között.

collage_fotor_1.jpg

Higgins után talán TC-vel a legszorosabb Magnum barátsága. Erős közöttük a bajtársias viszony, amely a vietnámi emlékeken alapszik. Helikoptere segítségével TC számtalan alkalommal húzza ki Magnumot a slamasztikából, ezzel még több humorforrást adva az epizódoknak. A sorozat teljes időszaka alatt folyamatosan bővülnek Magnum kifizetetlen üzemanyag számlái, valamint a kalandok során rendszeresen keletkeznek TC helikopterén golyó ütötte sérülések.

Orville “Rick” Wright (Larry Manetti)

Nagydumás, széles kapcsolati tökével rendelkező klub-menedzser. A sorozat során Rick számos alkalommal nyújt segítséget Magnumnak, a különböző ismeretségeit felhasználva pedig rendszámokat és különféle személyeket nyomoz le hősünknek.

kepernyofoto_2020-08-13_10_38_50.png

Rick Bogart-korszaka az első epizódban.

A sorozat pilot-epizódjában Rick Humphrey Bogart 1942-es Casablanca című filmben nyújtott szerepét utánozza, amely eredetileg poénfaktorként szolgált volna. Rick Bogart-imitációját rosszul fogadta a közönség a próbavetítések során, ezért a pilotot követő legelső epizódban Rick már korhű öltözékben és környezetben látható újra. 

collage_fotor2.jpg

Rick felzárkózott a '80-as évekhez.

Az epizódok során Rick sokszor szolgál humorforrásként, és Magnum harmadik legközelebbi barátja. Rick úgyszintén Vietnámban csatlakozott a csapathoz és teljes értékű karakter, de valamiért mégis úgy érződik, hogy Magnum bizalmasabb kapcsolatot ápol TC-vel, mint Rick-kel. Ettől függetlenül Rick-nek is meghatározó szerepe van a kalandok során, valamint ő a sorozat egyik fő helyszínéül is szolgáló “Kamehameha Király Klub” menedzsere, ahol Magnum előszeretettel gyűjti a kifizetetlen italszámlákat. Ha pedig Magnumnak információra van szüksége valakiről, Rick már tárcsázza is a helyi maffiafőnök telefonszámát, akit csak Jégcsákány néven ismernek a szigeten.

Első évad - 1980. december 11. - 1981. április 16.

kepernyofoto_2020-08-13_11_05_32.png

A legelső jelenet: a birtok biztonsági rendszerének tesztelése címén Magnum besettenkedik, hogy elkösse a Ferrarit.

A két részből álló ütős pilotot tizenhat önálló epizód követte. Rick Bogart-imitációjának száműzését leszámítva a sorozat tartja a pilot epizódban felállított hangulatot, a főszereplők közötti kémia pedig az első pillanattól kezdve kifogástalan. A Knight Rider és A szupercsapat esetében például érezhetően kevésbé magabiztosak az első évadok, annak ellenére, hogy mindkettő egy remek sorozat. A Magnum esetében viszont már a legelején belőtték az alaphangulatot, és az első pillanattól kezdve jól működnek együtt a színészek.

kepernyofoto_2020-08-13_11_00_07.png

A híres Ferraris pillantás.

Az epizódok dinamikusak és pörgősek. Mindenki magabiztosan mozog a szerepében és remekül áthatja az évadot a hawaii-i hangulat és a karakterek egymással folytatott interakcióiból eredő humor, azonban akad egy-egy komolyabb epizód is, amelyek pedig a csapat tagjai közötti kapcsolatokat segítenek elmélyíteni. Higgins talán ebben az évadban mutatja ki leginkább a Magnummal szembeni ellenszenvét, később viszont sokat fejlődik a kapcsolatuk.

kepernyofoto_2020-08-13_10_58_50.png

A korai epizódokban a főcím is más volt.

Az első évad első felében egy jazz-stílusú főcímdalt hallhatunk, amelyen még érezhető a ’70-es évek utóhatása, valamint a Magnum eredeti, kémesebb/ rejtélyesebb hangulatához is talán jobban passzolt volna. Az évad második felétől viszont a már sokak számára ismerősebb főcímdal köszönt minket, ami olyan ütős, hogy még az ember pulzusa is felszökik tőle. Itt lett teljesen tökéletes a Magnum-feeling. 

Második és harmadik évad - 1981. október 8. - 1982. április 1.; 1982. szeptember 30. - 1983. április 28.

kepernyofoto_2020-08-13_11_04_12.png

A második évadban megtudjuk, hogy Magnum korábban nős volt.

A második és a harmadik évad folytatják az első évadban megkezdett alaphangulatot. Több kimagasló epizód is van ebben a pakkban, azonban itt már elkezdődik a főszereplők háttértörténeteinek bemutatása is, ezzel még mélyebbé téve a karaktereket. A második évad “Az emlékek örökké élnek” c. dupla epizódjából megtudjuk, hogy Magnumnak van egy addig halottnak hitt felesége, valamint a Vietnámban történt házasságkötésük eseményeibe is kapunk némi betekintést.

kepernyofoto_2020-08-13_11_13_07.png

A harmadik évadban Magnum leszámol egy régi ellenségével, aki három hónapon át tartotta őt fogva Vietnámban.

A harmadik évad “Látta ma felkelni a napot?” című dupla epizódjában Magnum és TC Vietnámban töltött hadifogságáról láthatunk emlékképeket, valamint egy neki szánt bombatámadásban meghal McReynolds hadnagy, aki bár mellékszereplő volt, de a sorozat egy fontos elemét képezte és Magnumnak is közeli barátja volt. McReynolds halála vízválasztó volt a sorozat történetében és Magnum számára is olyan tragédiát jelentett, amely a későbbi évadokban is sokszor említésre kerül. 

Negyedik évad - 1983. szeptember 29. - 1984. Május 3.

collage_fotor3.jpg

Negyedik évad, első epizód: Magnum balesetet szenved a nyílt óceánon és 24 teljes órán keresztül tapossa a vizet, hogy életben maradjon. Betekintést nyerünk a gyerekkorába, és megtudjuk, hogyan örökölte meg édesapja féltve őrzött karóráját.

Talán az utolsó “klasszikus Magnum” évad. Egy zseniálisan megírt évadnyitóval indult az új szezon, amelyben Tom Selleck színészi alakítása is brillírozik. Az epizódból megtudjuk Magnum édesapja halálának körülményeit, és világossá válik a számunkra, hogy miért lett Magnum az, aki. Ebben az évadban mindegyik főszereplőnek jut legalább egy dedikált epizód, amelyekből további háttértörténetek tárulnak elénk. 

Ötödik évad - 1984. szeptember 27. - 1985. március 28.

collage_fotor4.jpg

Végzetes találkozás: Sharon Stone karakterének halála mély nyomot hagyott Magnumon.

Az ötödik évad dupla részes nyitó epizódjában Sharon Stone köszönt minket, aki fantasztikus módon alakít egy ikerpárt. A cselekmény során megtudjuk, hogy az ikerpár egyik tagja már évtizedek óta halott. Stone karaktere nem tudta feldolgozni testvére elvesztését, ezért saját képzeletében élteti őt tovább, és tudathasadásos állapotban éli az életét, miközben a valódi önmaga és elhunyt nővére személyisége között váltogatja viselkedését. Mire mindezt megtudjuk, már túl késő. Magnum beleszeretett a lányba, aki hogy saját magától megvédje Magnumot, az epizód végén Magnum szeme láttára öngyilkos lesz.

kepernyofoto_2020-08-13_11_31_14.png

A kiégés: Magnumot megviselték az elmúlt évek történései.

A nyitó epizód drámai történései nem maradnak nyom nélkül Magnum érzelmein. Az egykor vidáman kajakozó magánnyomozót először látjuk kiégett, elhanyagolt és alkoholtól bódult állapotban, amint saját magát marcangolja a hozzá közel álló emberek halálért, amelyek közül néhánynak mi is tanúi lehettünk. A barátai segítségével Magnum talpra áll és újra akcióba lendül. Ebben az évadban van pár lazább hangvételű epizód, azonban itt már érezhető az alaphangulaton a későbbi évadok komolyságának előszele. 

Hatodik évad - 1985. szeptember 26. - 1986. április 10.

kepernyofoto_2020-08-13_11_35_53.png

Magnum Londonban. A hatodik évadban már egyre komolyabb az alaphangulat.

A hatodik évad nyitó epizódja Londonba kalauzol minket, így egy addig még sosem látott környezetben követhetjük nyomon Magnum kalandjait két rész erejéig. Erre az évadra már kevesebb jó kedélyű epizód jutott, itt már látványosan jelen van a komolyodás és az idő múlásának fokozatos felismerése. Több epizódon is érezhető a nior-hangulatra való törekvés, és ugyan csökkent valamelyest a dinamika, még így sem nevezhető rossznak az évad. 

Hetedik évad - 1986. október 1. - 1987. április 15.

kepernyofoto_2020-08-13_11_43_06.png

Tom Selleck és a legendás Frank Sinatra.

Magnum felnő. Az évad első két epizódjában Magnum Los Angelesben nyomoz, ahol házassági ajánlatot tesz a főhősnőnek, akit Dana Delany (hazánkban a Született Feleségekből ismerhetjük a legtöbben) alakít. A hölgy elfogadja Magnum ajánlatát, de végül mégsem lépnek az oltár elé. Több erős epizód is van ebben az évadban, az egyikben pedig egy vendégszerep erejéig Frank Sinatra is tiszteletét teszi.

kepernyofoto_2020-08-13_14_03_12.png

Miután egy elégedetlen kliens kirúgja Magnumot és gyerekesnek nevezi az öltözködését, Thomas megpróbál komolyabb stílusra váltani.

A hetedik évadra már érezni az elmúlást és a szálak elvarrását. Magnum betölti a negyvenedik életévét, és kezd ráébredni, hogy már ő sem fiatalodik. Az ötödik évadban megkezdett kiégés hangulata itt is visszaköszön, illetve Magnum megtudja, hogy a második évadban látott, elveszettnek hitt feleségével folytatott együttlétéből szültetett egy kislánya.

kepernyofoto_2020-08-13_11_46_01.png

Magnum és Lily Catherine nevű kislánya.

A kislányával való találkozás után Magnum ismét átértékeli az életét, és készen áll arra, hogy apaként álljon helyt, azonban a felesége vietnámi politikához kapcsolódó előélete miatti állandó üldözöttség miatt ez nem adatik meg számára. Legalábbis egyelőre. A készítők ezt az évadot szánták az utolsónak, így a záró epizódban Magnum súlyosan megsebesül egy lövöldözésben és kómába kerül. A teljes epizód során szellemként van jelen a barátai között, akiket lát és hall, de nem tud kapcsolatba lépni senkivel. Az epizód utolsó perceiben Magnum korházi ágyon fekvő testének szíve megáll, a szelleme pedig felhők között sétál a túlvilág felé.

collage_fotor5.jpg

Az epizód premierjét követően a stúdiót elözönlötték a nézőktől érkező levelek, akik nem akarták elfogadni, hogy a mindig életvidám Magnum, akinek kalandjait hét éven keresztül követték nyomon, meghaljon. A nézői kívánságokat meghallgatva a sorozat készítői úgy döntöttek, hogy feltámasztják Magnumot és adnak neki egy rövidített nyolcadik évadot.

Nyolcadik évad - 1987. október 7. - 1988. Május 1.

kepernyofoto_2020-08-13_11_54_22.png

Ébredés a kómából!

A nyolcadik évad pontosan ott folytatja, ahol a hetedik véget ért. Az orvosok újjáélesztik Magnumot, aki felébred a kómából. A mindössze tizenhárom epizódból álló évad alapvetően jó hangulatban telik, és Magnum is sokat mesél nekünk arról, hogy a halál közeli élményei hatására hogyan értékeli át az életét és a második esélyt.

kepernyofoto_2020-08-13_11_57_04.png

Indy-Magnum

Ha valaki kiváncsi lenne, hogy milyen lett volna az Indiana Jones Tom Selleck főszereplésével, az ebből az évadból megtudhatja, ugyanis "Az elveszett tekercs fosztogatói” címmel készült egy Indiana Jones-t parodizáló epizód is, ahol Magnum az ostort és a kalapot ölti magára tarka ingei helyett. Az évad vége felé Magnum haza látogat a családjához Virginiába, elgondolkodik az életén, és Hawaii-ra visszatérve lemond a Robin-birtokon betöltött pozíciójáról.

collage_fotor6.jpg

Néhány epizóddal korábban Magnum feléségét és kislányát bombatámadás érte, ezért mindenki halottnak hitte őket. Az utolsó epizódban kiderült, hogy a kislány túlélte a robbanást, ezért Magnum minden követ megmozgat a felkutatása érdekében, és amikor megtalálja, végre neki is megadatik az apaszerep. Kislányával együtt Magnum új életet kezd, és újra beáll a haditengerészet szolgálatába. A záró képsorokat követően Magnum a nappalijában ül, feláll a foteljáből, lekapcsolja a televízióját és elköszön tőlünk.

kepernyofoto_2020-08-13_12_01_59.png

"Jó éjt."

Nyolc kalandokkal teli év alatt Thomas Magnum nagy utat járt be. A háború borzalmai elöl a paradicsomba menekült, ahol bepótolhatta elvesztett fiatalkorát, és ismét felnőtté vált. A Magnum talán a ’80-as évek legerősebb sorozata, amely elképesztő jellemfejlődést mutatott be. Bölcsen tették a készítők, hogy az alapvető képletet nem variálták olyan drasztikus mértékben, mint aminek a Miami Vice is áldozatául esett. A nyolc éven át stabilan tartott alapkoncepció lehetővé tette, hogy Magnum karaktere megélje az idő múlását és azzal egyetemben járja be az ívét.

kepernyofoto_2020-08-13_12_32_25.png

Larry Manetti, Tom Selleck és Roger E. Mosley 2009-ben. A Higgins-t alakító John Hillerman 2017-ben elhunyt, 84 éves volt.

2018-ban indult útjára a Magnum mai korban játszódó feldolgozása egy új szereplői gárdával, ahol Higgins karakterét nőre változtatták. Mondanom sem kell, hogy az új sorozat nyomába sem ér az eredetinek. A Magnum sokkal több mint egy tarka ing, egy Ferrari és néhány pálmafa. A Magnum egy olyan sorozat, amely a bajtársiasságról és az újrakezdésről szól. A televíziózás történelmének meghatározó eleme, és lehet, hogy Magnum rövidnadrágjai ma már viccesnek tűnhetnek, de olyan szív és lélek van ebben a sorozatban, amitől még a legtöbb mai produkció is sokat tanulhatna.

süti beállítások módosítása